BURCHT HERTOG JAN WIJN

Met fierheid stellen we u onze eigen huiswijnen voor.

In het voorjaar van 2019 trokken we naar de Languedoc om samen met de sommelier een eigen  huiswijn te maken. In de schaduw van de beroemde, Middeleeuwse stadsomwalling van Carcassonne proefden we uiteenlopende druivensoorten om zo tot unieke mengelingen te komen. 

De Languedoc is een uitzonderlijke wijnstreek met karakteristieke gronden, op verschillende  hoogtes en met een Mediterraans klimaat. Meer dan 400 wijnbouwers werken er met verschillende druivensoorten en maken zo toegankelijke, maar kwaliteitsvolle wijnen De Vins de Pays d’Oc zijn IGP-wijnen, maar ze moeten niet onderdoen voor de AOC-wijnen van de Languedoc. Ze vormen ondertussen een belangrijke speler en ze hebben een grote bewegingsvrijheid in de assemblage van de wijnen. Er mogen druivenrassen gebruikt worden die niet zijn toegestaan in de AOP. Het is uniek dat men kan overgaan tot het assembleren van syrah en merlot, van cabernet en grenache of van chardonnay en sauvignon in een dergelijk klimaat. 

Burcht Hertog Jan Wit :
Marsanne 70% geeft een stevige body, een elegante structuur en intensiteit in de neus. 
Sauvignon 30% zorgt voor frisheid in de mond met toetsen van limoen en geeft mooie aroma’s. 

Burcht Hertog Jan Rosé:
Cinsault 100% Deze gedurfde druif maakt in deze regio een unieke wending. Een delicaat aroma, een verfijnde body en een mooie balans met de zuren. Zeer lekker bij schaaldieren en stoofpotjes met vis. 

Burcht Hertog Jan Rood:
Cabaret sauvignon 60% 
Merlot 40% 
Deze jonge wijn in Bordeaux-stijl geeft intens rood fruit in de neus en heeft een lange afdronk. De Cabaret in deze regio is hoogstaand en geeft een goede structuur en maturiteit aan deze wijn.

Burcht Hertog Jan Rood

Burcht Hertog Jan Rosé

Burcht Hertog Jan Wit

VOLG BURCHT HERTOG JAN